/ - POLICíA NACIONAL
12/12/2021 u 17:24 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

(ВИДЕО) Мјесечно производили 150 кг кокаина: Ухапшено пет особа

У дневном боравку куће налазио се простор за филтрирање, пресовање и паковање дроге

Агенти Националне полиције Шпаније демонтирали су тајну лабораториј за прераду кокаин хидроклорида. Ухапшено је пет особа, а заплијењено је 50 килограма кокаин хидроклорида и 3000 литара хемијских прекурсора.

Како је саопштено из тамошње полиције, четворо ухапшених били су кувари, од којих су двојица из Колумбије једине особе са потребним техничким знањем за спровођење процеса руковања дрогом.

- Организација је имала потребну инфраструктуру за производњу око 150 килограма кокаина мјесечно. Прва зграда била је једина која је испуњавала минималне услове за становање и у којој је организација успоставила тајну лабораторију и одмаралиште за куваре, од којих су двојица изричито отпутовала из Колумбије ради наведене мисије. У дневном боравку куће, гдје је у посљедњој фази прије кристализације пронађено око 50 килограма кокаин хидроклорида, налазио се простор за филтрирање, пресовање и паковање, а куварима је обезбијеђен простор за сушење и завршно паковање дроге. Такође су имали бројне прекурсоре и средства за резање, као и разне уређаје- речено је из шпанске полиције.

Због техничке сложености демонтираних објеката и количине пронађених хемијских производа, могло се процијенити да је организација имала производни капацитет од око 150 килограма кокаина мјесечно.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. maj 2024 10:16