/ - FOTO YOUTUBE
03/12/2021 u 17:35 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(ВИДЕО) Опрали 20 милиона еура: Одузето 70.000, накит и луксузна возила

Еуропол је подржао малтешке власти у истрази организоване криминалне групе за коју се сумња да је преко Малте опрала преко 20 милиона еура

Еуропол је подржао малтешке власти у истрази организоване криминалне групе за коју се сумња да је преко Малте опрала преко 20 милиона еура.

- Укупно седам осумњичених либијског и малтешког поријекла ухапшено је 29. новембра широм малтешких острва због њихове умијешаности у ову шему прања новца. Сматра се да су осумњичени опрали милионе незаконитих средстава преко пет малтешких компанија које је контролисала криминална група. Средства су углавном слана у Турску користећи и готовинске курирске службе и неформални систем трансфера новца hawala. Истрага је у току како би се утврдило поријекло ових незаконито стечених средстава за које се вјерује да су повезани са утајем пореза и другим кривичним дјелима- речено је из Еуропола.

Поводом дана акције заплијењено је око 70.000 еура у готовини, уз значајну количину накита, брендиране одјеће и сатова, луксузних возила, страних регистарских ознака и електронске опреме у вриједности од око пет милиона еура.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 06:24