/ Policía Nacional
18/09/2021 u 18:42 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(ВИДЕО) Пронађене три плантаже марихуане: Одузето 8.200 биљака

Из шпанске полиције су рекли да су то били пажљиво одабрани простори, шумовита подручја са слабим саобраћајем

Управа полиције Шпаније је, у оквиру операције Тридент, разбила криминалну организацију која се бавила трговином дрога у провинцији Huesca. Агенти су демонтирали три плантаже марихуане у Roda de Isabena. Пронађено је 8.200 биљака марихуане. Како је саопштила шпанска полиција ухапшено је 12 особа, од којих је пет већ у затвору. 

Како је објаснио комесар Алваро Родригуез, у случају ове последње интервенције, вођа криминалне организације био је младић из Hueske који је водио установу везану за третман конопље, одакле је водио све операције садње и снабдјевања роба. 

- Организација је била структурирана у двије уске групе које се нису познавале. Истрага је започела у новембру 2020. У првој фази, агенти су растурили групу посвећену брзом саобраћају. Открили су да је новац који су добили од продаје ове опојне супстанце намијењен новим плантажама канабиса. Организација је такође међу своје чланове ангажовала становнике малих општина на том подручју, власнике земљишта у близини плантажа- казао је Родригез.

Појашњено је да су управо ти људи са сеоског подручја били ти који су водили организацију у којој се плантаже могу узгајати. 

image
POLICíA NACIONAL

- То су били пажљиво одабрани простори, шумовита подручја са слабим саобраћајем. Да би се тамо стигло, била су потребна теренска возила и дуге шетње. Чланови групе потпуно су трансформисали природни простор, исјекли борове шуме, користили хемикалије које су загађивале воду и стварале бројне отпатке који су загађивали земљиште. Заправо, припремајући земљиште за једну од ових плантажа прошлог марта, изазвали су шумски пожар који је захватио пет хектара шуме у Aierbeu- речено је из тамошње полиције.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 01:57