фото: Принтскрин / - PC
25/12/2021 u 22:41 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(ВИДЕО) Старац умало изазвао трагедију у Андори: Фераријем улетио у тржни центар

У несрећи су повријеђена сапутница из „ферарија“ и продавачица у радњи, а обје су добиле потрес мозга и завршиле су у болници

Несвакидашњи удес догодио се у Андори када је спортски аутомобил "ферари" улетио у продавницу усред дана.

Инцидент се догодио у општини Санта Хулиа де Лорија, гдје се у један од уличних излога великом брзином забио црвени "ферари 512 ТР".

Локални медији објавили су да је аутомобил пролазио поред тржног центра великом брзином, ударио у баријеру на улици, прешао преко више трака и пробио велики излог трговине. Вјерује се да је брзина била главни фактор несреће, а полицијска истрага је у току.

За воланом "ферарија" био је 82-годишњи возач, док је на сувозачком сједишту била 59-годишња жена.

У несрећи су повријеђена сапутница из „ферарија“ и продавачица у радњи, а обје су добиле потрес мозга и завршиле су у болници.

Црвени „ферари“ је претрпио велика оштећења и уништен му је предњи крај.

Иначе, ријеч је о егзотичном класичном примјерку из 1992. године, унапријеђеној варијанти култног "ферарија тестароса", који је израђен у 2.261 примерак. Италијански суперауто и за данашње вријеме има упечатљиве перформансе. Његов мотор од 4,9 литара и 12 цилиндара има 428 КС и 491 њутн-метар, те до 100 километара на сат убрзава за 4,8 секунди. Максимална брзина му је 314 километара на сат. 

(Јутарњи лист)

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 06:35