Талачка криза у Паризу / - Твитер
20/12/2021 u 23:58 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(ВИДЕО) Талачка криза у Паризу: Отмичар ослободио једну жену, полиција се спрема за јуриш

Из полицијске префектуре је потврђено да се овај случај не сматра терористичким нападом, као и да се отмичар са двије жене вечерас затворио у апотеци у улици Алигр и да је спустио заштитну металну решетку

У дванаестом париском округу један мушкарац са историјом психијатријских поремећаја, наоружан мачетама, узео је данас двије жене као таоце, саопштено је из париске полиције. У међувремену, једну од њих је пустио.

Из полицијске префектуре је потврђено да се овај случај не сматра терористичким нападом, као и да се отмичар са двије жене вечерас затворио у апотеци у улици Алигр и да је спустио заштитну металну решетку.

Отмичар је наводно захтијевао да му се обезбиједи контакт са министром правде Француске Ериком Дипон-Моретијем и званичним полицијским преговарачима, преносе француски медији.

- Министар је дао до знања званичним преговарачима да им стоји на располагању - саопштено је из Министарства правде.

Француски медији су пренијели да отмичар има 56 година и да живи у једној кући у 11. париском округу у близини Булевара Волтер, као и да држи двије жене заточене у апотеци недалеко од трга Бастиља гдје је и сједиште париске интервентне полицијске бригаде.

Овај човјек са психијатријском дијагнозом је од раније познат полицији, али се не сматра опасним, наводе медији.

- Забринути смо да је прекинуо да узима своју редовну медицинску терапију, али вријеме је на нашој страни. Он сада разговара са преговарачем, а ако преговори не буду успјели, кренућемо у јуриш - речено је из полицијских извора.

(Спутњик)

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
11. maj 2024 19:44