Несрећеа на Криту / - Принтскрин Јутјуб
23/10/2021 u 07:32 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(ВИДЕО) Трагедија на Криту: Деда погинуо док је спасавао унуке

Он је повукао дјецу на стијене, гдје су спасиоци и мјештани бацили округлу бову и конопце како би их извукли на сигурно. Међутим, господин Смит се заглавио. Спасилац није могао да га спаси

Џонатан Смит (61), британски здравствени радник у пензији, удавио се спашавајући своја два унука, од седам и десет година, на породичном одмору, на Криту.

Џонатан је, без размишљања, скочио у воду када је видио да дјечаци не могу да се држе на површини због јаких струја у луци села Гуве, на сјеверу остврва, преноси Дејли мејл.

image

Донотан Смит

- Принтскрин Јутјуб

Он је повукао дјецу на стијене, гдје су спасиоци и мјештани бацили округлу бову и конопце како би их извукли на сигурно.

Међутим, господин Смит се заглавио. Спасилац није могао да га спаси.

- Он је увијек био мој херој. Не могу да повјерујем у то да га никада више нећу видјети - рекао је његов син Дејвид (34), сломљен од туге.

Дејвид је описао свог оца као посвећеног и храброг породичног човјека, који је недавно отишао у пензију.

Џонатанова супруга Сузана (60) и њихова ћерка, остале су у сриједу на острву, како би организовале транспорт тијела у Шкотску.

- Моја породица је и даље тамо. Нисам их ни питао шта се догодило. Не могу да поднесем то сада. Само желим да га што прије пребацимо овамо - рекао је Дејвид.

Мјештани и два конобара из локалног ресторана помагали су господину Смиту да спаси своје унуке, док нису стигли и спасиоци.

- Уморио се и спасиоци нису могли да га дохвате - рекао је власник ресторана.

Једна жена која је такође била присутна додала је да је "ронилац шест пута зарањао, покушавајући да га извуче и, када је коначно успио да га извуче, било је прекасно".

- Његова супруга је ужаснута све гледала - рекла је жена.

Спасилац Антонис Фарасаракис рекао је да и даље не може да размишља о ономе што се догодило.

- Када сам коначно успио да га дохватим, био је већ тешко повријеђен. Бар је успио да спаси унуке - рекао је он.

Дјечаци су превежени у болницу због лакших повреда и шока.

Тог уторка њихова мајка је остала у соби, а баба и деда су повели дјецу на плажу. Дјечаци су отишли са главне плаже, јер им се више допала стеновита и изолована лука.

Свједоци су описали како је Џонатан гурао дјецу уз стене, да дохвате бову. Када је и други дјечак био сигуран они су видјели да је храброг деку "снага изненада напустила".

(Телеграф)

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 17:14