Ilustracija / - SHUTTERSTOCK
24/09/2023 u 23:53 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

(VIDEO) Trst: Tijelo muškarca pronađeno unakaženo i obješeno na auto-putu

Vjeruje se da je muškarac koji je pronađen obješen, beskućnik iranskog porijekla

Tijelo vezanog čovjeka sa povezom preko očiju pronađeno je jutros obješeno preko ograde na dionici auto-puta kod Trsta. Tijelo pokazuje razne traume i evidentne znake torture. Tijelo žrtve je pronađeno obješeno sa zaštitne ograde, nedugo poslije tunela Valmaura, u pravcu Muđije. Visilo je van puta, u oblasti vegetacije, jedva vidljivoj onima koji su prolazili automobilom.

Vjeruje se da je muškarac koji je pronađen obješen, beskućnik iranskog porijekla. Istrage o identitetu tijela idu u ovom pravcu, međutim, za sada nema sigurnih i zvaničnih informacija iz pravosuđa.

Tijelo su sasvim slučajno pronašli radnici koji su započinjali radove na održavanju na toj dionici auto-puta u Trstu.

Žrtva ima između 40 i 50 godina. Na lobanji su navodno vidljive kružne opekotine. Muškarcu je vrat kanapom bio vezan za zaštitnu ogradu, a noge vezane samoljepljivom trakom. Na sebi je imao crnu majicu i pantalone krem boje. Konopac je navodno bio učvršćen kopčama za zaštitnu ogradu. U blizini je pronađena i traka koja je vjerovatno korišćena za vezivanje nogu.

Tijelo nema znakove truljenja, ali pokazuje znakove saponifikacije, odnosno element koji sugeriše da je bilo na tom mjestu najmanje nekoliko dana. To je ono što se može zaključiti iz prve inspekcije. Žrtva nije tamne rase, iako nije isključeno da je tamne puti. Međutim, još se ne zna je li riječ o italijanskom ili stranom državljaninu.

U džepovima žrtve pronađeni su papiri sa natpisima na italijanskom i “azijskom” jeziku. Ne pravi dokumenti, već “listovi”. Identitet još nije poznat. Biće zakazana obdukcija.

Mjesto zločina i način na koji je tijelo obješeno, sugeriše da je u pitanju jasna poruka koju su ubica ili ubice poslale nekome drugom, prenose tamošnji mediji.

Stigao je i tim civilne zaštite koji je postavio poljski šator kako bi tijelo moglo da bude pregledano. Istraga je počela pregledom snimaka kamera postavljenih duž auto-puta kojim se za nekoliko minuta stiže preko granice u Sloveniju, prenosi Il Pikolo.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
20. maj 2024 05:55