Ostrvo Kapri / - UNSPLASH
22/06/2024 u 20:15 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Vlasti Kaprija zabranile turistima dolazak: Nestašica vode na jednom od najpopularnijih ostrva

Zbog teškog kvara vodovoda na italijanskom kopnu, gradonačelnik Kaprija koji je ostao bez vode, danas je naredio obustavljanje dolaska turista na to ostrvo koje važi za jedno od najpopularnijih u svijetu.

Bez vodosnabdijevanja nemoguće je garantovati osnovne usluge hiljadama ljudi koji svakodnevno dolaze na ostrvo tokom turističke sezone, rekao je gradonačelnik Paolo Falko.

- Zdravstveno-higijenska situacija je eksplozivna, preduzeli smo kontramere i aktivirali kriznu jedinicu i izdali restriktivnu naredbu - navodi se u nalogu gradonačelnika.

Pomorske vlasti su putem radija trajektima i hidrogliserima koji su bili krenuli za Kapri naredili povratak u luke i iskrcavanje putnika.

Dugački redovi putnika su pred blagajnama u lukama južnog grada Italije, Napulja, odakle polazi većina trajekata za Kapri.

Većina ostrva ima vode samo iz cisterni, dok su neke oblasti u gornjoj opštini Anakapri sasvim bez vode. Mrežu napajaju samo lokalni rezervoari koji u nedostatku snabdijevanja s kopna brzo presuše.

Očekuje se da brodovi-cisterne s vodom stignu na ostrvo da bi pomogle funkcionisanje osnovnih usluga dok se ne obnovi redovno snabdijevanje s kopna.

Barselona: Plan da se zatvore svi apartmani za turiste do 2028.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
27. jun 2024 20:58