фото: Принтскрин / - фото: Принтскрин
17/03/2022 u 09:31 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Водитељка прекинуте емисије има држављанство Црне Горе

Андрејева на друштвеним мрежама често објављује своје фотографије из Црне Горе

Водитељка информативне емисије "Времја и Новости", на руској телевизији Канал 1 - блиској властима у Москви, иза чијих се леђа у директном преносу у понедељак појавила Марина Овсјаникова држећи антиратну поруку у рукама, је Јекатерина Сергејевна Андрејева, која поред руског држављанства има и црногорско.

Према подацима Владе Црне Горе, који су достављени невладиним организацијама, Андрејева је 2011. добила црногорски пасош након што је рјешење о томе потписао тадашњи министар унутрашњих послова Иван Брајовић.

Андрејева на друштвеним мрежама често објављује своје фотографије из Црне Горе.

Како су синоћ вијест објавили медији у балтичким државама, а пренијели црногорски, Андрејева поред руског има и црногорско држављанство.

Руски опозициони лидер Алексеј Наваљни објавио је 2015, како наводи РТЦГ, да је Андрејева држављанка Црне Горе и тада је навео да је она у браку са црногорским бизнисменом Душаном Перовићем. Перовић је једно вријеме био и шеф представништва Републике Српске у Москви.

У понедјељак, 14. марта, током трајања емисије "Времја" коју је водила Андрејева, иза њених леђа у кадру појавила се Марина Овсјаникова са натписом "Не рату, зауставите рат".

Суд је прогласио Овсјаникову кривом за кршење закона о протестима, јавила је новинска агенција РИА. Кажњена је са 30.000 рубаља - око 250 евра.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
06. maj 2024 23:16