Александар Вучић / - Фото: Марио Салерно
17/05/2021 u 19:48 h
Marko StojanovićMarko Stojanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Вучић: За Србију очување мира питање од највећег значаја

Очигледно jе да смо разговарали око граница, jа сам говорио о лицемјерjу оних коjи су мијењали границе, казао је Вучић након састанка са Столтенбергом

Председник Србије Александар Вучић је након састанка са Јенсом Столтенбергом у Бриселу рекао да су мир и сигурност за Србију од наjвећег значаjа, преносе Вечерње новости.

- Очигледно jе да смо разговарали око граница, jа сам говорио о лицемјерjу оних коjи су мијењали границе. Задовољан сам! Неопходност jе очување мира - рекао jе Вучић.

Он је истакао да су многи од присутних земаља чланица мислиле да су много важниjе од УН.

– Садржином папира сам задовољан, то jе jедна прокламациjа нашег заjедничког пута, подршке на европском путу. Све су свему добар састанак, у отвореном тону, и то jе допринос развоjу демократиjе у региону. Желио сам да се унесе тачка гдје ће морати да се испоштуjе оно што су усвоjиле Уjедињене нациjе – додао jе Вучић.

Вучић је истакао и да су говорили о визноj либерализациjи у Приштини, али да не може да пише „Косово” jер Србија не признаjе Косово, те да је Србија спремна на дијалог, али да је изнијета агенда Приштине у коjоj „нема ничега рационалног”.

– Они су инсистирали на нечему што ниjе писало на документу, да се убаци у документ, што jе подразумијевало уписивање граница коjе не постоjе. Jа сам се прво трудио да нешто обjасним аргументима, потом сам схватио да jе узалудно траћити вријеме. Нисам хтио да поступим тако да газим по нашим интересима, то би било гажење Србиjе – обjаснио jе Вучић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
23. april 2024 12:10