Marija zaharova / EPA-EFE/ANATOLY MALTSEV
20/06/2024 u 21:38 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Zaharova raskrinkala Stoltenberga: Samo se nada novoj funkciji

Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova izjavila je danas da se odlazeći generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg nada se da će povećanje vojnih izdataka zemalja NATO-a biti uzeto u obzir pri njegovom imenovanju na novu funkciju.

- Simbolično je da se datum objavljivanja izvještaja poklopio sa sastankom odlazećeg generalnog sekretara bloka Stoltenberga sa američkim predsjednikom Bajdenom. Cilj je da izvesti ‘domaćina‘ o rezultatima obavljenog posla, nadajući se tome da će se oni uzeti u obzir prilikom određivanja budućeg Stoltenbergovog posla... Šampioni demokratskih vrijednosti, za koje sebe smatraju, već desetu godinu zaredom povećavaju finansijska sredstva za destabilizaciju bezbjednosne situacije - navela je Zaharova, prenosi RIA novosti.

Pored toga, dodala je, zemlje članice Alijanse nastavljaju da "obmanjuju" svoje građane, čiji se porezi, kako je navela, koriste za eskalaciju vojne situacije u Evropi i van njenih granica.

- Nije prva godina da svoje građane indoktriniraju mitom o prijetnjama koje navodno dolaze iz Rusije i Kine kako bi izvlačili ogromne sume iz njihovih novčanika - rekla je Zaharova, a njen komentar je objavljen na sajtu ruskog Ministarstva spoljnih poslova.

Prema njenim riječima, mnogim predstavnicima međunarodne zajednice odavno je postalo jasno da su glavni korisnici ovog pristupa SAD i njihov vojno-industrijski kompleks.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
26. jun 2024 05:56