Володимир Зеленски / - Инстаграм
14/04/2022 u 20:31 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Зеленски: Европске земље које купују руску нафту зарађују новац на крви других људи

Неки наши пријатељи и партнери схватају да је сада другачије време, да се више не ради о бизнису и новцу, већ о опстанку, казао је он

Предсједник Украјине Володимир Зеленски изјавио је да европске земље које настављају да купују руску нафту „зарађују новац на крви других људи“.

Зеленски је у интервјуу за ББЦ издвојио Немачку и Мађарску, које је оптужио да не дозвољавају да се уведе ембарго на куповину руских енергената, истакавши да ће Русија ове године од тога зарадити 250 милијарди фунти.

Он је истакао да су украјински челници посебно фрустрирани понашањем Њемачке, која је подржала увођење неких санкција Русији, али се и даље противи забрани куповине руске нафте.

Неки наши пријатељи и партнери схватају да је сада другачије време, да се више не ради о бизнису и новцу, већ о опстанку, казао је Зеленски.

Он је поновио позив свима пријатељским државама да Украјину снабдјеју додатним количинама и врстама оружја, истакавши да садашњи темпо испорука не омогућава украјинској војци да одбије руски напад

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
15. maj 2024 21:26