Volodimir Zelenski / - SHUTTERSTOCK
07/06/2024 u 12:17 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Zelenski: Jasno se jasno vidi smjer ruske agresije - Baltik, Poljska, Balkan

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski izjavio je jutros u francuskom parlamentu da je Evropa kontinent u ratu i da Rusija neće zaustaviti svoju agresiju na granicama Ukrajine.

- Živimo u vremenu kada Evropa, nažalost, više nije kontinent mira. rekao je Zelenski u obraćanju francuskim poslanicima.

.Ponovo se evropski gradovi razaraju, a sela pale.naveo je o ruskom bombardovanju Ukrajine. Takođe je osudio otmice ukrajinske djece na okupiranim područjima, javljaju agencije prenose mediji.

.Ovo što je sad događa protiv Ukrajine je. No sjutra može biti usmjereno na druge zemlje, a već jasno vidimo smjer agresije: baltičke zemlje, Poljska, Balkan. istakao je Zelenski.

Zelenski: Obratite pažnju na Balkan, Rusija sprema "eksploziju"

.Ruski režim ne vidi nikakva ograničenja, a čak ni Evropa više nije dovoljna. poručio je Zelenski, ukazujući na ruske vojne akcije u Siriji i sve veću prisutnost Moskve u afričkom području Sahela.

Zelenski upozorava da ruski predsjednik Vladimir Putin takođe pokušava da "oslabi" zemlje izazivanjem prehrambene i energetske nesigurnosti.

Smatra da je svijet bio previše "uplašen" da bi odgovorio Putinu silom.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. oktobar 2024 12:29