/ -/- ŠKOLA U KOJOJ JE DOŠLO DO PUCNJAVE/ - SCREENSHOT/ IMAGE JANI SAIKKO/YLE
04/04/2024 u 14:57 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Zločin u školi u Finskoj bio unaprijed isplaniran

Dvanaestogodišnji dječak optužen da je ubio jednog i ranio dvoje učenika u školi u Finskoj planirao je napad unaprijed, saopštila je finska policija.

Policija je navela da je to utvrđeno na osnovu podataka pronađenim u elektronskim uređajima koje je zaplijenila od osumnjičenog, prenosi Rojters.

- Preliminarnom istragom pronađeni su dokazi koji ukazuju na to da je čin planiran - navodi se u saopštenju policije, penosi N1.rs.

Policija je saopštila da ima preliminarno saznanje o tome kako je 12-godišnji osumnjičeni došao do pištolja, koji je pripadao bliskom rođaku, ali istraga je još u toku.

Finska: Dijete (12) ubijeno u pucnjavi u školi

Prethodno su finski mediji javili da je osumnjičeni bio žrtva maltretiranja u školi i da je motiv za napad bio direktno povezan sa nasiljem koje je trpio u školi.

U pucnjavi u utorak u školi „Vijertola“ u gradu Vanta ubijen je 12-godišnji dječak, dok su dvije povrijeđene djevojčice prebačene u bolnicu u teškom stanju.

Napadač je uhvaćen u predgrađu Helsinkija, Siltamakiju, i nije se opirao prilikom hapšenja, naveli su ranije iz policije

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 16:00