Хорор у Казању / - блиц
11/05/2021 u 11:26 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Опречне информације о хорору у Казању

Предсједник Татарстана Рустам Миниханов потврдио jе смрт седморо дјеце, наводећи да су страдала четири дјечака и три дјевоjчице коjи су похађали осми разред

Нови детаљи масакра у Казању полако испливаваjу, али многе информациjе су опречне.

Предсједник Татарстана Рустам Миниханов потврдио jе смрт седморо дјеце, наводећи да су страдала четири дјечака и три дјевоjчице коjи су похађали осми разред.

Претходно су поjедини медиjи пренијели да jе погинуло осморо дјеце и jедна наставница, док су други навели да jе укупно 11 жртава.

Према писању Спутњика, наjмање двоjе дјеце jе настрадало приликом покушаjа бјекства од нападача.

- Двоjе дјеце коjа су умрла у школскоj пуцњави пало jе у смрт када су искочили кроз прозор трећег спрата - прецизирао jе портпарол хитних служби.

Било jе и извјештаjа о експлозиjи коjа jе погодила школу након почетка пуцњаве.

- У сусједном разреду jе била пуцњава, сви смо чули. Прво смо се крили у учионици, па су дошле специjалне службе и извеле нас одатле - испричала jе jедна ученица.

У међувремену су обjављене опречне информациjе о броjу нападача.

Осморо ученика и наставник убиjени су пуцњави у школи у Казању у Русиjи, након чега jе jедан од двоjице нападача, 19-годишњи тинеjџер, ухапшен. Локални медиjи преносе да jе други нападач, коjи jе jош неко вријеме био забарикадиран у школи, убиjен.

Руски портал из.ру обjавио jе фотографиjу ухапшеног тинеjџера, коjи jе, како тврде, некада похађао ту школу. Медиjи наводе да осумњичени ниjе имао везе са наставницима и ученицима.

Рен ТВ наводи да jе име тинеjџера Илназ Галиавиев.

image

Ухапшени тинејџер

- преузето

На друштвеним мрежама се поjавио и снимак хапшења осумњиченог тинеjџера на коjем се види како га полициjа држи прикованог за земљу са лисицама на рукама.

У пуцњави jе убиjено наjмање девет људи, међу коjима су осморо дјеце и наставник, а наjмање десет jе повријеђено.

- Убиjено jе девет људи, укључуjући осморо деце и наставника. Десет људи jе повријеђено, четворо jе хоспитализовано. У школскоj згради jе дошло до експлозиjе, можемо видјети jак дим - рекао jе локални званичник.

Казањ, смјештен на око 800 километара Москве, познат jе као „трећа престоница Русиjе“, град jе са преко 1,2 милиона и наjвећи jе у углавном муслиманскоj региjи Татарстан...

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
23. april 2024 14:24