Амерички Сенат / - РТС
14/01/2022 u 21:15 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Амерички сенатор тражи да се уведу санкције Путину

Рубио тражи и да се хитно уведу санкциjе и против гасовода „Сјеверни ток 2“

Амерички сенатор из Републиканске партиjе Марко Рубио предложио jе нацрт нових санкциjа против руског руководства и лично против предсједника Русиjе Владимира Путина у случаjу ескалациjе ситуациjе око Украjине, саопштила jе прес служба партиjе. "Предлог закона предвиђа хитно увођење jаких санкциjа лично Владимиру Путину", наводи се у саопштењу.

Рубио у нацрту предлаже да обавјештаjна служба обавјештава амерички Конгрес на сваких 20 дана о томе да ли jе Русиjа нарушила териториjалну цјеловитост Украjине. У случаjу да се то догоди, онда ће у наредних десет дана бити уведене санкциjе против руског руководства, премиjера, министра одбране Русиjе и лично против Владимира Путина – блокирац́е се њихова имовина и визе. Исте мере се предлажу и против руских бизнисмена коjу су под санкциjама од 2017. године.

Предлог jе да се санкциjе уведу и када jе ријеч о свим операциjама са руским компаниjама у енергетском, финансиjском, авионском и космичком сектору, као и да се примене на вршиоце специjализованих услуга за размјену финансиjских порука (нпр. СВИФТ). Рубио тражи и да се хитно уведу санкциjе и против гасовода „Сјеверни ток 2“.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 14:16