Iz Kremlja poručuju: NATO je već u ratu / - SHUTTERSTOCK
27/05/2024 u 16:50 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Iz Kremlja poručuju: NATO je već u ratu

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je danas da je NATO već u direktnom sukobu sa Rusijom i da svojom vojnom retorikom Alijansa povećava eskalaciju sukoba u Ukrajini.

On je u intervjuu za list Izvestija nazvao kontradiktornim pozive generalnog sekretara NATO-a Jensa Stoltenberga da se ukrajinskim Oružanim snagama dozvoli napad na rusku teritoriju zapadnim oružjem i da se spriječi učešće NATO-a u sukobu.

Na pitanje da li se zahvaljujući takvoj retorici NATO približava direktnoj konfrontaciji sa Moskvom, Peskov je odgovorio da se "NATO ne približava, nego da je već u tome".

- NATO je uvučen u taj sukob, direktno je uvučen. Ali, naša vojska takođe zna šta da radi, nastavlja specijalnu vojnu operaciju kako bi eliminisala sve prijetnje - rekao je Peskov.

Lavrov bijesan na Stoltenberga: Prekoračili ste ovlašćenja

Stoltenberg se, kako je dodao, igra vojnom retorikom, prenosi Sputnjik.

Uživajte u natprosječnom iskustvu gledanja na svom novom telefonu.

- NATO time povećava stepen eskalacije, igra se vojnom retorikom i upada u vojnu ekstazu. Ovo je realnost kojom treba da nastavimo da se bavimo - ocijenio je on.

Istovremeno, portparol ruskog predsednika je istakao da Stoltenbergove riječi ne mogu biti odraz njegovog ličnog stava, pošto je on generalni sekretar NATO-a.

Prethodno je Stoltenberg rekao da Kijevu treba dozvoliti da izvodi napade na rusku teritoriju zapadnim oružjem, jer je, po njegovom mišljenju, "to samoodbrana, što je posebno važno u kontekstu ofanzive ruske vojske kod Harkova".

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
ТАГОВИ
KREMLJRUSIJANATO
07. septembar 2024 21:58