Москва / - WIKIPEDIA
18/01/2022 u 10:06 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Кремљ: Зна НАТО веома добро шта можемо

Сада чекамо на исти такав искрен одговор. Не прикривамо могућности коjе су нам на располагању и понашамо се веома транспарентно, рекао jе Грушко

НАТО веома добро зна коjе воjно-техничке мјере Русиjа може да предузме уколико се одбаци инициjатива Москве о безбједносним гаранциjама, казао jе замјеник министра спољних послова Русиjе Александар Грушко.

У интервjуу за дневник "Комерсант" Грушко jе поновио да Русиjа никоме не пријети.

"Наша позициjа jе апсолутно jасна и предвидљива и ми смо то недвосмислено артикулисали. Сада чекамо на исти такав искрен одговор. Не прикривамо могућности коjе су нам на располагању и понашамо се веома транспарентно", рекао jе Грушко, преноси ТАСС.

Он jе поновио став Москве да се коначна одлука донесе тек након што САД пошаљу своj "одговор у писаноj форми".

"Онда ћемо и ми донијети своjу одлуку", поручио jе.

Портпарол Кремља Дмитри Песков jуче jе у интервjуу за Си-Ен-Ен рекао да НАТО ниjе никакав "голуб мира" и поновио да Русиjа жели компромисно рјешење коjе ће бити утемељено на захтјевима Москве.

Он jе истакао да Русиjа има право на сопствене одлуке о распоређивању оружjа на своjоj териториjи, али, према оцјени Си-Ен-Ен, исто то не жели да допусти Украjини. У претходном разговору са новинаром ТАСС о размјештању руских ракета на Куби и у Венецуели, Песков jе предочио да се не смије заборавити на суверенитет ових држава Латинске Америке.

"Што се тиче Латинске Америке, сви морамо да будемо свјесни и не смијемо да заборавимо да постоjе суверене државе", поручио jе портпарол Кремља.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 13:23