/ UNSPLASH
17/04/2023 u 11:37 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(VIDEO) Kritičar Kremlja osuđen na 25 godina zatvora

Osim što je kritikovao takozvanu „specijalnu vojnu operaciju“ u Ukrajini, Kara-Murza je takođe otvoreno govorio protiv predsjednika Vladimira Putina i njegove vlade

Opozicioni aktivista Vladimir Kara-Murza osuđen je na 25 godina zatvora zbog izdaje i drugih optužbi povezanih sa njegovim kritikama rata u Ukrajini, javlja BBC.

Rusko-britanski (nekadašnji) novinar i političar je posljednji od brojnih Putinovih protivnika koji je uhapšen ili primoran da pobjegne iz Rusije, navodi britanski javni servis. On je negirao optužbe i digao je glas kritikujući svoje suđenje.

Prošle nedjelje je, kako prenosi BBC, na moskovskom sudu rekao: „Potpisujem svaku riječ koju sam rekao. Ne samo da se ne kajem ni za šta od ovoga, već sam ponosan na to“, dodao je on.

Osim što je kritikovao takozvanu „specijalnu vojnu operaciju“ u Ukrajini, Kara-Murza je takođe otvoreno govorio protiv predsjednika Vladimira Putina i njegove vlade.

Kako dodaje BBC, ovaj 41-godišnjak je odigrao ključnu ulogu u ubjeđivanju zapadnih vlada da sankcionišu ruske zvaničnike zbog kršenja ljudskih prava i korupcije.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
30. april 2024 12:28