Dmitrij Medvedev / - SHUTTERSTOCK
14/11/2022 u 22:00 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Medvedev: Generalna skupština UN usvojila neobavezujuću rezoluciju o nadoknadi štete Ukrajini

Neka prihvate istu preporuku da SAD u potpunosti nadoknade štetu Koreji, Vijetnamu, Iraku, Jugoslaviji i drugim brojnim žrtvama Amerikanaca i NATO-a, kazao je Medvedev

Zapadne zemlje pokušavaju da pronađu pravni osnov za krađu nelegalno zaplijenjene ruske imovine, rekao je zamjenik predsjednika Savjeta bezbjednosti Ruske Federacije Dmitrij Medvedev, komentarišući preporučljivu rezoluciju Generalne skupštine UN o nadoknadi Rusije za štetu Ukrajini, pozvao je tu organizaciju da usvoji istu rezoluciju o punoj nadoknadi Sjedinjenih Država za štetu Koreji, Vijetnamu, Iraku, Jugoslaviji.

- Generalna skupština UN usvojila je neobavezujuću rezoluciju o ruskoj nadoknadi štete Ukrajini. Zaključci: Anglosaksonci očigledno pokušavaju da izgrebu pravni osnov za krađu nelegalno zaplijenjene ruske imovine - napisao je Medvedev na Telegramu.

- Neka prihvate istu preporuku da SAD u potpunosti nadoknade štetu Koreji, Vijetnamu, Iraku, Jugoslaviji i drugim brojnim žrtvama Amerikanaca i NATO-a. Inače, to izgleda kao početak agonije UN kao glavne međunarodne institucije. za pomirenje. Kraj će biti bolan za celu međunarodnu zajednicu. Živećemo bez takve organizacije "ujedinjenih nacija - dodao je Medvedev.

Generalna skupština UN je većinom glasova usvojila nacrt rezolucije o naknadi štete Kijevu . Rezoluciju su podržala 94 člana organizacije, 14 je bilo protiv, predstavnici još 73 zemlje su bili uzdržani - prenela je RIA.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
02. jun 2024 03:34