/ - РТРС
19/01/2023 u 14:46 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Milanović nakon što ga je pohvalio Lavrov: Bio sam hladan s njim kao i uvijek s Rusima

On je naglasio da ne zna šta je Lavrov time želio da postigne

Hrvatski predsjednik Zoran Milanović odgovorio je na novinarsko pitanje o pohvalama ruskog ministra spoljnih poslova Sergeja Lavrova, rekavši da je prema njemu hladan kao i uvijek prema Rusima.

Lavrov pohvalio predsjednika Hrvatske zbog „poštene“ izjave o ratu u Ukrajini

- Žao mi je što vidim parlamentarne predstavnike čije su zenice velike kao gruzijske lubenice. To je činjenica. O čemu razgovaraju lideri evropskih zemalja koji se danas sastaju u Davosu? - rekao je on.

On je naglasio da ne zna šta je Lavrov time želio da postigne.

-Ne znam i ne znam šta Lavrov želi time da postigne. To nije moja stvar. Sreo sam ga samo jednom, bio sam hladan sa njim kao i uvijek sa Rusima, za razliku od našeg Grlenca (Grlić Radman) koji je ničim izazvan otišao kod Lavrova u Moskvu, rat je već bio na ivici i pozvao ga da dođe u Hrvatsku, prenio poziv Putinu- dodao je on.

Ističe da je napravljen niz katastrofalnih grešaka i da je to veoma opasno.

-Ovakve zemlje nikada nisu dobre u ratnim sukobima. Nije na nama da moraliziramo i pripremamo se za najgore, već da izbjegnemo ono najgore. Jesmo li pomogli Ukrajini? Jesmo li im poslali oružje? Ali neće biti obuke ukrajinskih vojnika- rekao je on.

Dodao je da je to zato što većina građana Hrvatske to ne želi. On je zaključio da niko nije normalan za Rusiju i protiv Ukrajine.

Podsjetimo, Lavrov je pohvalio nedavnu izjavu hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića, gdje je između ostalog rekao da je izjava hrvatskog predsjednika "poštena".

Lavrov je to rekao na godišnjoj konferenciji za novinare u Moskvi.

Milanović je ovog vikenda u Vukovaru rekao da NATO preko Ukrajine vodi indirektni rat protiv Rusije.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 12:55