/ - РТРС
19/10/2022 u 19:50 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Milanović: Rusija ne smije da izgubi

Dodao je da Putina nije upoznao te da ga je dvaput izbjegao

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović danas je održao predavanje studentima Ekonomskog fakulteta u Splitu. Jedan od studenata pitao je Milanovića kako će prema njegovom mišljenju završiti rat u Ukrajini. Milanović je rekao da do prestanka agresije može dovesti promjena vlasti u Moskvi.

- Rusija rat ne smije izgubiti, ona to ne smije priuštiti, ima ogromnu energiju i resurse da dobije rat protiv skoro svakoga i tu su kao nuklearna sila. Jedini način koji ja vidim da bi mogao dovesti do prestanka ove agresije na Ukrajinu je da se promijeni vlast u Rusiji. A kroz istoriju imamo neko iskustvo kako to izgleda kad se u Moskvi promijeni vlast, sve od uslova globalne krize do toga da se pola svijeta oporavlja od toga sledećih 50 godina. To vjerojatno ne bi bili nekakvi razdragani momci i djevojke na šarenim biciklima koji su za bratstvo i jednakost- rekao je Milanović prenosi Index.hr.

Dodao je da Putina nije upoznao te da ga je dvaput izbjegao.

-Kako će završiti rat? Dakle Rusija rat mora dobiti, iz sopstvene vizure oni ga moraju dobiti. Jedini način da ga ne dobiju je da se promijeni vlast, a to se neće dogoditi bez dogovora SAD-a, Velike Britanije i Rusije. Bez njih nema dogovora- rekao je Milanović.

Dotakao se i obuke ukrajinskih vojnika u Hrvatskoj.

-Ne znam što bi Ukrajince neko ovdje mogao naučiti, jer generacija koja bi ih nešto mogla naučiti je odavno u penziji. Ukrajinci trenutno znaju više nego Rusi, a znaju više i od Amerikanaca o stvarima koje su bitne. Sve ostalo je novac- kaže Milanović.

Milanović: Ukrajinski vojnici se neće obučavati u Ukrajini

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. septembar 2024 03:50