Дмитриј Песков / - интернет
13/01/2022 u 13:23 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Песков: Преговори са САД нису успјели, утврђена неслагања око кључних питања

Коментаришући чињеницу да санкциjе могу бити уведене и против “Сjеверног тока 2”, Песков jе подсjетио да jе риjеч о комерциjалном проjекту и да jе бесмислено да се доводи у везу са безбjедношћу

Званични Кремљ оциjенио jе данас као неуспешне овонедjељне безбjедносне преговоре Русиjе са Сjедињеним Државама и НАТО-ом, наводећи да постоjи неслагање око фундаменталних питања.

 - Разговори су покренути како би се добили конкретни одговори на конкретна питања. И утврђена су неслагања око кључних питања. То jе лоша ствар - изjавио jе портпарол Кремља Дмитриj Песков, а преноси руска агенциjа ТАС С.

Песков jе додао да Москва „краjње негативно“ гледа на приjедлог закона о санкциjама коjи су представиле демократе у америчком Сенату, и да то изгледа као покушаj притиска на Москву, преноси агенциjа Роjтерс.

- Нацрт нових антируских санкциjа предложен у Конгресу САД може се изjедначити са инициjативом за прекид односа, пошто ће неминовно услиjедити адекватан одговор Русиjе - рекао jе Песков новинарима.

Коментаришући чињеницу да санкциjе могу бити уведене и против “Сjеверног тока 2”, Песков jе подсjетио да jе риjеч о комерциjалном проjекту и да jе бесмислено да се доводи у везу са безбjедношћу.

- Довођење у везу ”Сjеверног тока 2” са безбjедносним питањима у Европи jе апсурдно. То jе jош jедна потврда о томе шта стоjи иза свега тога. Покушаjи притиска на Русиjу, покушаjи нелоjалне економске конкуренциjе и тако даље -  оциjенио jе он.

Додаjе и да Москва осуђуjе нацрт нових америчких санкциjа против Русиjе, jер то “отежава ток преговора, иако неуспjешних”.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 11:32