Владимир Путин / - принтскрин Јутјуб
15/03/2022 u 20:50 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Путин: Кијев не показује посвећеност проналажењу компромиса

Путин је, како се додаје, изнио и своје оцене о текућим разговорима између руских и украјинских представника о споразуму који би узео у обзир раније захтјеве Русије

Предсједник Русије Владимир Путин рекао је у телефонском разговору са предсједником Европског савјета Шарлом Мишелом, да Кијев не показује озбиљну посвећеност проналажењу обострано прихватљивих рјешења, саопштено је из Кремља.

Путин и Мишел су током данашњег разговора наставили дискусију о, како се наводи у саопштењу, „специјалној војној операцији Русије за одбрану република Донбаса“, као и о хуманитарним питањима, укључујући мјере за евакуацију цивила.

 - Предсједник Русије је истакао чињеницу да су лидери Европске уније у својим јавним оцјенама развоја догађаја игнорисали јучерашњи злочиначки и нехумани чин украјинске војске – ракетни удар на стамбено насеље у центру Доњецка касетном муницијом који је довео до вишеструке жртве међу цивилним становништвом -  наводи се у саопштнеју.

Путин је, како се додаје, изнио и своје оцјене о текућим разговорима између руских и украјинских представника о споразуму који би узео у обзир раније захтјеве Русије.

Истиче се да је предсједник Руске Федерације нагласио да Кијев не показује озбиљну посвећеност проналажењу обострано прихватљивих рјешења.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. maj 2024 10:07