/ - FOTO YOUTUBE
25/04/2022 u 16:35 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Путин не користи мобилни телефон: Није поуздан

Руски предсједник није нарочито заинтересован ни за интернет слободе

Руски предсједник Владимир Путин је поносно изјавио да не користи паметни телефон и додао да га не занима придруживање било којој друштвеној мрежи.

Предсједник Русије, иако звучи невјероватно у 2022. години, још увијек не користи мобилни телефон, али истиче да воли повремено да користи Интернет.

Он је још 2010. године први пут открио свој технофобичан поглед на паметне телефоне и додао да не жели телефон јер би „звонио све вријеме“, пише Нова с.

Он сматра да мобилни телефони нису поуздани и не верује им. Ипак, у недавном интервјуу за агенцију Тас, истакао је да има приступ посебном службеном телефону који може да се повеже са било којим бројем који жели.

Путин није нарочито заинтересован за нове технологије. То је постало очигледно недавно када је на констатацију шефа Института атомске енергије Курчатов да сви имају мобилни телефон џепу, одговорио са: „Ја немам“.

Његово избјегавање мобилних телефона интригира руску јавност још од 2003. године, када су руски таблоиди писали да би требало да позајми телефон од својих сарадника.

Британски Индепендент је прошлог мјесеца написао да су мобилни телефони „Путинова највећа слабост и да ће га срушити“.

Руски предсједник није нарочито заинтересован ни за интернет слободе.

Од свог повратка у Кремљ 2012. године, започео је жестоко сузбијање интернет слобода, доносећи законе који дозвољавају блокирање сајтова са наводно екстремистичким садржајем без судског налога и процесирајући све већи број људи због објава на интернету.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
10. maj 2024 08:12