/ Фото: АП
18/05/2021 u 14:20 h
Aleksandra BoškovićAleksandra Bošković
StoryEditor

Путин о Израелу и Палестини: Позвивам на окончање насиља, забринут сам

Пронаћи начин за рјешавање ситуације, поручио руски лидер

Руски предсједник Владимир Путин позвао на окончање насиља на обје стране у израелско-палестинском сукобу и на проналажење начина за рјешавање те ситуације.

- Последњих дана били смо свједоци оштре ескалације на Средњем истоку, и сви смо тога свјесни и са забринутошћу пратимо развој ситуације у том региону - изјавио је Путин.

Предсједник Русије је навео да је избијање сукоба између Палестинаца и Израелаца већ резултирало великим бројем цивилних жртава, укључујући и дјецу, преноси Тасс.

Путин се осврнуо и на ситуацију у свијету, наводећи да урушавање структуре контроле наоружања, терористичке активности и питања сајбер безбједности, поред пандемије корона вируса, компликују глобалну ситуацију.

- Нажалост, глобална ситуација је и даље нестабилна и наставља да се погоршава. Увиђамо да пандемија коронавируса није једини разлог, иако је већ нанела велику штету свима нама, односећи више милиона живота и подстичући дубоке промјене у свим областима активности - истакао је Путин.

Према његовим ријечима, питање "урушавања структуре контроле наоружања није ништа мање алармантно, тероризам се поново буди, док је питање међународне сајбер безбједности све присутније".

Путин је, такође, поручио да је званична Москва спремна за интеракцију са свим земјлама и за изградњу међусобно корисне сарадње на принципима једнакости и немијешања.

Izdvojeno

30. jul 2021 13:24