MIKHAIL KLIMENTYEV/SPUTNIK/AFP / - MIKHAIL KLIMENTYEV/SPUTNIK/AFP
12/12/2021 u 15:55 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Путин: Распад Русије би био много крвавији него распад бивше Југославије

Он је додао да је током деведесетих година било бројних спољних притисака на Русију, као и да је тада земља изгубила добар дио свог суверенитета

У случају распада Русије посљедице би биле много драматичније и крвавије него у бившој Југославији, изјавио је данас предсједник Русије Владимир Путин.

 - Може се дефинитивно рећи да бисмо се осјећали врло лоше, борили бисмо се да преживимо, умјесто да повећавамо наталитет. Трагичан примјер Југославије показује да, у случају да смо прошли кроз исто то, а знајући менталитет нашег народа и не само руског, већ свих народа који живе у Русији, сукоби би били много опаснији и крвавији него у Југославији - казао је Путин.

Он је додао да је током деведесетих година било бројних спољних притисака на Русију, као и да је тада земља изгубила добар дио свог суверенитета.

 - Било је много инструмената притисака, Русија је била прилично слаба, зависила је од разних финансијских инструмената и механизама, политичких и унутрашњих. Може се са жаљењем рећи да је тада Русија изгубила већи дио свог суверенитета - казао је Путин.

Путин се присјетио ситуације из 1999. године када је био премијер.

 - Што се тиче губитка суверенитета, видио сам то када сам био премијер 1999. године, када је након почетка наших борбених операција на сјеверу Кавказа, мисија Међународног монетарног фонда захтијевала да обуставимо операције - открио је Путин.

Он је додао да је питао какве везе има ММФ са операцијама на сјеверу Кавказа, речено му је да ће то имати негативан утицај на економију.

 - Тврдили смо да смо јачали нашу државност и стога стварали могућност за ефикаснији рад у економској сфери, али су наши аргументи игнорнисани - поручио је Путин.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
08. maj 2024 21:47