Владимир Путин / - фото: ЕПА
21/06/2021 u 07:22 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Путинови адути за побједу: Шоjгу и Лавров на врху изборне листе Jединствене Русиjе

Без обзира на то што Дмитриj Медведев неће бити на челу изборне листе, упућени тврде да ће он остати на челу партиjе Jединствена Русиjа

Да Владимир Путин искрено мисли да су септембарски избори за Думу изузетно важни доказ jе да jе на сам врх изборне листе поставио два наjпопуларниjа руска министра - Сергеjа Шоjгуа (66) и Сергеjа Лаврова (71).
За многе jе ипак изненађење што листу не предводи и предсједник Jединствене Русиjе, бивши предсједник и премиjер Русиjе, Дмитриj Медведев (55).

Неоспорно jе да су министар одбране Шоjгу и министар спољних послова Лавров већ више година по свим социолошким истраживањима у врху наjпопуларниjих руских политичара као доказане патриоте. Путин зна да Jединствену Русиjу многи називаjу партиjом чиновника или "синдикатом моћних чиновника". То jе партиjа у коjоj нема jаких личности и она се децениjама "шлепа" на угледу коjи има Владимир Путин. То jе главни разлог због чега Путин жели да на изборе изађе са људима коjима народ вјеруjе.

Без обзира на то што Дмитриj Медведев неће бити на челу изборне листе, упућени тврде да ће он остати на челу партиjе Jединствена Русиjа. Путин жели да странка и на jесењим изборима добиjе већину, па jе то разлог што jе на врх листе ставио људе са неоспорним ауторитетом.

Осим Шоjгуа и Лаврова, на листи jе и Денис Проценко, главни љекар 40. болнице, познатиjе као Комунарка, у Подмосковљу, коjа jе примила наjвише обољелих од короне. Проценко jе и кад jе био заражен ковидом-19 остао у свом кабинету одакле jе руководио болницом. Да се види да Путин жели да се обнови састав посланика Думе из Jединствене Русиjе показуjе и то да су међу првих пет на изборноj листи и Ирина Шмељова, копредсједник Руског народног фронта, као и опуномоћеница за права дјеце Ана Кузњецова.

Избори су наjављени за 19. септембар 2021, а бира се 225 посланика по партиjским списковима и jош 225 у jедномандатним окрузима, дакле укупно 450 посланика. Мада ће за изборе партиjе представити своjе програме, досадашња пракса показуjе да њих ријетко ко чита и анализира већ се гласачи опредјељуjу за њима позната имена. Због тога jе до сада у Jединственоj Русиjи било много бивших познатих спортиста, као и телевизиjских новинара.

И друге партиjе коjе већ сада имаjу своjе посланике у Думи наjавиле су да ће на списковима бити нови људи.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 04:37