Unsplash ilustracija, Rusija zastava / - UNSPLASH ILUSTRACIJA
02/08/2023 u 07:22 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ruski biznismeni sve bogatiji

Predsjednik Norilsk nikla, Vladimir Potanjin ostaje najbogatiji Rus u cjelini, jer je njegova neto vrijednost porasla 1,23 milijarde, na ukupno 29,8 milijardi dolara

Bogatstvo najbogatijih ruskih biznismena poraslo je više od 32 milijarde dolara od početka ove godine, prema Bloombergovom indeksu milijardera, koji se posebno izračunava na osnovu vrijednosti kapitala preduzeća.

Od 1. januara na vrhu liste po ukupnoj zaradi je osnivač naftne kompanije Lukoil, Vagit Alekperov, čija je zarada porasla 5,9 milijardi i dostigla neto vrijednost od 21,3 milijarde dolara, prenosi TAS, pozivajući se na Bloombergov indeks.

Po ukupnoj zaradi, slijedi ga predsjednik odbora direktora i većinski akcionar u čeličani NLMK Vladimir Lisin, čije je bogatstvo poraslo 4,98 milijardi, na 24,8 milijardi, prenose Nezavisne novine.

Predsjednik Norilsk nikla, Vladimir Potanjin ostaje najbogatiji Rus u cjelini, jer je njegova neto vrijednost porasla 1,23 milijarde, na ukupno 29,8 milijardi dolara.

Ukupna vrijednost gotovine ruskih biznismena na berzi, koja ove godine iznosi 309,3 milijarde, zasnovana je na procijenjenoj vrijednosti dividendi, insajderskih transakcija, poreza i tržišnih uslova.

U međuvremenu, bogatstvo biznismena Sulejmana Kerimova smanjilo se 525 miliona, navodi Bloomberg. Roman Abramovič je takođe pretrpio gubitke za 308 miliona, za ukupnu neto vrijednost od 7,51 milijardu dolara, a Vjačeslav Kantor je siromašniji za 243 miliona, u odnosu na ukupnu neto vrijednost od 6,12 milijardi.

Bloomberg objavljuje Indeks milijardera od marta 2012, koji obuhvata informacije o bogatstvu 500 najbogatijih ljudi na planeti.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. maj 2024 22:24