ilustracija / - UNSPLASH, I
14/09/2024 u 21:24 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Ukrajinski hakeri napali ruske banke

Hakeri ukrajinske Glavne obavještajne uprave (GUR) izveli su još jedan sajber napad na bankarski sistem Ruske Federacije.

- Kao rezultat operacije, poremjećen je rad najvećih bankarskih institucija države agresora, koje obezbjeđuju djelovanje okupatorskih snaga Oružanih snaga Rusije - navodi se u saopštenju Glavne obaveštajne uprave Ministarstva odbrane Ukrajine.

Navodi se da su Banka Rusije, Tinkof banka, Gaz banka i platni sistem SBP našle pod sajber napadom, prenosi Ukrinform.

Korisnici u mnogim regionima Ruske Federacije žale se na blokiran rad onlajn servisa finansijskih institucija, nemogućnost korišćenja ličnog naloga, suspenziju veb sajtova i mobilnih aplikacija banaka. Takođe, klijenti banke ne mogu da plaćaju usluge onlajn, prenosi Blic.

Rusija napala Ukrajinu dronovima, oboreni skoro svi

U saopštenju GUR-a se napominje da je 7. septembra izvršen sajber napad na brojne ruske resurse uključene u vođenje rata. Posebno su na udaru bila preduzeća koja proizvode elemente za radio-elektronsku bazu, druge rezervne djelove za rusko oružje i opremu za obradu metala.

Pogođeni su i resursi kompanija koje učestvuju u razvoju vojnih infrastrukturnih objekata Rusije, dodaje se u saopštenju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
14. septembar 2024 21:24