Preživio 67 dana na moru / - SHUTTERSTOCK
16/10/2024 u 11:00 h
DAN prelomDAN prelom
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

(VIDEO) Čovjek preživio 67 dana na ledenom moru: Pored njega pronađena i dva tijela

Ruski ribari su spasili muškarca koji je više od dva mjeseca, punih 67 dana, plutao u malom gumenom čamcu po pučini Ohotskog mora na krajnjem istoku Rusije.

Ruski zvaničnici su potvrdili da je muškarca starog 46 godina, kojeg ruski mediji nazivaju Mihail Pičugin, pronašla posada ribarskog broda gotovo hiljadu kilometara od mjesta odakle je on krenuo početkom avgusta, kao i da su u čamcu, kako navode, pronađena beživotna tijela njegovog brata Sergeja (49) i nećaka Ilje (15), prenose agencije.

Pičuginova supruga rekla je da su njih trojica isplovili kako bi posmatrali kitove, te da su Mihail i njegovi saputnici krenuli na put sa zalihama hrane za dve nedelje.

(VIDEO) Preživio uragan "Milton", plutao 50 km od obale držeći se za frižider

Prema njenim tvrdnjama, tjelesna težina Mihaila Pičugina bi mogla biti ključni faktor njegovog preživljavanja, jer je on na put krenuo sa sto kilograma, a kada je pronađen 67 dana kasnije imao je upola manju kilažu.

Smatra se da je Pičugin uspio tako dugo da preživi u Ohotskom moru, najhladnijem u istočnoj Aziji, zahvaljujući tome što je s vremena na vrijeme uspijevao da ulovi poneku ribu.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
16. oktobar 2024 11:07