Požar u luci / - FOTO: PRTSC/X
22/08/2024 u 21:40 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

(VIDEO) Požar u ruskoj luci, Ukrajinci potopili brod koji je prevozio gorivo

Nakon ukrajinskog napada na trajekt prepun goriva u ruskoj luci Kavkaz, u južnoj oblasti Krasnodor, izbio je požar, javile su lokalne vlasti.

Trenutno se procjenjuju razmjere požara i utvrđuje ima li žrtava.

Nekoliko ruskih medija je objavilo snimke i fotografije mjesta događaja koje prikazuju plamen i gusti dim koji se diže iz luke.

Ranije danas predsjednik Vladimir Putin optužio je Ukrajinu za pokušaj napada na rusku nuklearnu centralu u Kursku i rekao da je o tome obaviještena Međunarodna agencija za atomsku energiju.

Aleksej Smirnov, vršitelj dužnosti guvernera Kurska, saopštio je da je nuklearka s četiri sovjetska reaktora RBMK-1000 „stabilna“.

Ukrajina je probila rusku granicu u regionu Kursk 6. avgusta u pokušaju da prisili Moskvu da preusmjeri svoje vojnike s drugih ratišta, premda su ruske snage nastavile da napreduju u istočnoj Ukrajini poslednjih dana.

Od tada se na 30 kilometara od nuklearne centrale vode žestoke borbe. Ruske snage pokušavaju sa svoje teritorije da otjeraju ukrajinske vojnike koji pak pokušavaju da konsoliduju stanje na terenu i prošire zauzete teritorije.

Zelenski: Upadi na rusku teritoriju sredstvo za okončavanje rata pod uslovima Kijeva

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. septembar 2024 14:21