Vladimir Putin / EPA
23/08/2024 u 15:18 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

(VIDEO) Putin ljut zbog talačke krize

Predsjednik Rusije Vladimir Putin rekao je na početku sastanka Savjeta bezbjednosti da ga je šef Federalne kazneno-popravne službe upravo izvijestio o talačkoj krizi u Volgogradskoj koloniji.

Zatvorenici kolonije broj 19 u Surovikinu u Volgogradskoj oblasti, podsjetimo, ubili su prema nezvaničnim informacijama oko 12 sati po lokalnom vremenu tri čuvara zatvora dok nekoliko zaposlenih trenutno drže kao taoce.

Putin je na početku sastanka nervozno skinuo sat prije nego što je vrh bezbjednosnih službi uputio u situaciju u Surovikinu.

Trojica napadača, koji tvrde da pripadaju Islamskoj državi, zahtijevaju da po njih sleti helikopter kako bi napustili zemlju inače će početi da ubijaju taoce. Takođe traže i dva miliona dolara. Među napadačima su inače dvojica Uzbekistanaca i jedan Tadžikistanac.

Islamisti su prema navodima Telegram kanala Baza primorali jednog taoca da se obrati Putinu sa zahtjevom da ispuni njihove zahtjeve.

Rusija: Zatvorenici noževima napali čuvare i uzeli taoce

Mediji navode da će uskoro u koloniju stići lokalni mula koji će pokušati da ubijedi napadače da se predaju.

Osuđeni islamisti, podsjetimo, uzeli su sredinom juna dvojicu čuvara u koloniji u Rostovu kao taoce, a likvidirani su u akciji specijalnih snaga.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
13. septembar 2024 08:41