/ - ВЛАДИМИР ПУТИН - ВИДЕО: РИА
21/02/2022 u 19:59 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(ВИДЕО) Путин: Украјина и њена политика под страним утицајима

Рсуки предсједник Владимир Путин ће, како је саопштено из Кремља, признати независност самопроглашених република на истоку Украјине

Руски предсједник Владимир Путин обратио се видео поруком грађанима земље. Како је казао, исток Украјине је древна руска територија, те навео да је савремену Украјину створила комунистичка Русија.

image
- FOTO VIDEO

- Ситуација у Донбасу постаје критична. Украјина је више од сусједа. То је наша заједничка историја и култура - то је породица. Сматрам да је Украјина крива за ранију крађу руског гаса... Институцијама које се боре против корупције управља америчка амбасада. Украјинске власти су затроване вирусом национализма и корупције.

Обавјештајне службе западних земаља помажу Украјини да почини злочин, а Украјина планира да формира нуклеарни арсенал. Украјина се контролише споља, а страни утицај утиче на њену унутрашњу политику, корпорације и трговину- навео је , поред осталог, Путин.

Казао је да је ситуација критична, и да је Русија имала отворену сарадњу са Кијевом. Сматра да није добар начин на који се Украјина односила према Москви.

Рсуки предсједник Владимир Путин ће, како је саопштено из Кремља, признати независност самопроглашених република на истоку Украјине под контролом проруских сепаратиста, пишу медији.

Предсједник Русије Владимир Путин казао је да у блиској будућности намјерава да потпише декрет о признавању Доњецке и Луганске Народне Републике, саопштено је из Кремља.

Путин је то навео у телефонском разговору са француским предсједником Емануелом Макроном и њемачким канцеларом Олафом Шолцом.

У саопштењу се наводи да је Путин обавијестио лидере Француске и Нјемачке о резултатима проширеног састанка Савјета безбједности Руске Федерације, који је разматрао актуелну ситуацију око Донбаса у контексту одлуке Државне Думе о признању Доњецке и Луганске Народне Републике.

Лидери Доњецке и Луганске републике позвали су на њихово признавање усљед украјинске агресије, интензивног гранатирања Донбаса, убијања и рањавања цивилног становништва. Из Кремља су навели да је Путин због тога рекао да планира да у блиској будућности потпише одговарајући.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
16. maj 2024 07:46