Zgrada na koju je pao avion / - SCREENSHOT
18/10/2022 u 00:00 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

(VIDEO) Ruski pilot se katapultirao prije nesreće

Kako je nezvanično saopšteno, pilot je sletio u blizini mjesta gdje se srušio avion

Nakon pada vojnog aviona Su 34 u gradu Jejcu, izbio je požar na devetospratnici.

Prema posljednjim zvaničnim informacijama u požaru koji je izbio nakon što je avion pao u dvorištu stambenog kompleksa poginule su četiri osobe, dok je najmanje 25 osoba povrijeđeno.

U pomenutoj zgradi, prema podacima gradskih vlasti, živi oko 600 osoba, ali još uvijek nije poznato koliko je njih bilo unutra u trenutku požara.

Prema pisanju ruskih medija u gašenju požara učestvuje 410 osoba.

Na društvenim mrežama pojavio se navodni snimak pilota koji se katapultirao iz aviona nepresredno prije nego što se letjelica srušila na zgradu.

Na snimku se vidi da je pilot pao na zemlju, a u jednom trenutku su mu u pomoć prišli građani koji su se zatekli na licu mjesta.

Kako je nezvanično saopšteno pilot je sletio u blizini mjesta gdje se srušio avion. Bio je pri svijesti, ali nije mogao da ustane, niti da skine padobran.

Telegraf nije mogao da nezavisno provjeri vjerodostojnost snimka.

Prema prvim informacijama na lice mjesta nalaze se sve raspoložive vatrogasne ekipe, a Hitna pomoć radi na zbrinjavanju povrijeđenih.

Ruski Istražni komitet pokrenuo je danas krivičnu istragu zbog pada aviona Su-34 u gradu Jejsku.

- Glavno vojno istražno odjeljenje Ruskog istražnog komiteta pokrenulo je krivični postupak o padu aviona Su-34 u gradu Jejsku na Krasnodarskoj teritoriji - naveo je Istražni komitet u objavi na Telegramu.

Navodi se da vojni istražitelji utvrđuju okolnosti i uzroke incidenta.

Prethodno je Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo da se ruski supersonični lovac-bombarder Su-34 srušio u gradu Jejsku na Krasnodarskoj teritoriji, a da su se piloti katapultirali.

Kako je navelo Ministarstvo prema izvještaju katapultiranih pilota, uzrok pada aviona bilo je paljenje jednog od motora pri polijetanju, kao i da se gorivo za avione zapalilo na mjestu pada Su-34 u dvorištu jednog od stambenih naselja.

(Telegraf )

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
20. septembar 2024 04:35