Марија Захарова / - да
09/10/2021 u 16:56 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Захарова: ЦИА помно прати Русију и Кину

Међутим, према њеним ријечима ЦИА не жели да појача своје напоре у тим објективно тешким областима

Портпаролка Министарства спољних послова Русије, Марија Захарова, коментарисала је да Сједињене Америчке Државе не контролишу своју границу и да Централна обавјештајна агенција (ЦИА) има планове за помно праћење Русије.

Захарова је рекла да америчке борбе против геополитичких пријетњи у 21. вијеку подсјећају на стратегије из времена Хладног рата, пише Спутњик.

Додала је да Вашингтон не крије да ће ради остваривања свог "племенитог циља" повећати кадар ЦИА-е, и да је над Кином појачан надзор.

Рекла је да САД нису заборавиле ни на Русију и да они "помно прате агресивну Русију".

Захарова је објаснила да се такве промјене у структури Агенције дешавају у вријеме када су "раст илегалних миграција и прекогранично организован криминал повезани са пандемијом, и када представљају стварну структурну пријетњу за националну безбједност свијета, укључујући Америку".

Међутим, према њеним ријечима ЦИА не жели да појача своје напоре у тим објективно тешким областима.

Она је рекла да је сазнала да људи прелазе границу САД са Мексиком без докумената и да су пријетње које наводно потичу од Русије и Кине "измишљене".

- Америка у принципу, не контролише ситуацију на својим правим, а не жељеним границама, када криза унутар земље превазилази све оно што је било у америчкој историји од времена Грађанског рата, рекла је она.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. maj 2024 07:40