Zaharova / - (фото: EPA-EFE/MAXIM SHIPENKOV)
06/06/2024 u 08:36 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Zaharova: Francuzi imaju tri opcije

Marija Zaharova upozorila je Francusku na mjere odmazde, komentarišući prijetnje francuskog ministarstva spoljnih poslova da će uvesti "sankcije ruskim diplomatama u Parizu".

Ministarstvo spoljnih poslova Francuske je ranije zaprijetilo da komentari ruske diplomatske misije u Parizu u vezi sa mogućim slanjem francuskih vojnih instruktora u "Ukrajinu neće ostati bez posledica".

- Onda ću dodati i opciju D: ako naše diplomate budu dirnute, dobićete uzvratne mjere - napisala je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova na Telegramu.

Kako je pojasnila, takve prijetnje su uslijedile nakon što je portparol ruske ambasade u Francuskoj prokomentarisao riječi šefa ruske diplomatije Sergeja Lavrova da će "francuski instruktori, ako budu poslati u Ukrajinu, postati legitimna meta ruskih oružanih snaga".

Predstavnik ambasade je posebno rekao da instruktori koji uče ukrajinske militante da bolje gađaju Ruse postaju legitimna meta "kao u ratu".

Lavrov: Francuska vojska u Ukrajini za nas je legitimna meta

- Prva je da još uvijek postoji tradicija postavljanja pitanja. Druga da još uvijek postoji tradicija davanja odgovora na pitanja, a treća je moguća smrt Francuza u Ukrajini, koju su francuske vlasti prethodno odlučno negirale- navela je.

Ranije je francuski predsjednik Emanuel Makron, u intervjuu britanskom časopisu "Ekonomist", dozvolio da se razmotri pitanje slanja trupa u Ukrajinu ako to "Kijev zatraži i ako ruske snage probiju liniju fronta".

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
27. jun 2024 09:35