Donald Tramp mlađi / - FOTO: NOVA.RS.
25/09/2024 u 08:35 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Sin Donalda Trampa ostao u Beogradu, tvrde analitičari: „Ovo bi moglo skupo da nas košta“

Donald Tramp mlađi, sin republikanskog kandidata za predsjednika SAD, stigao je juče u Beograd.

Donald Tramp mlađi je najstariji sin Donalda Trampa. Među privrednicima koji su prisustvovali večeri su Vojin Lazarević, bivši vlasnik Rudnap grupe koja je kasnije prodata Al Dahriju, Slavko Carić, bivši predsjednik Izvršnog odbora Erste banke i član Nadzornog odbora Valjaonice bakra Sevojno, i njegov supruga Ivana Bilan Carić.

Večeri nije prisustvovao niko od predstavnika Vlade Srbije.

Spoljnopolitički analitičar iz Srbije Boško Jakšić kaže za Nova.rs da je to zapravo još jedna poruka srpskih vlasti da na ovim izborima u Americi igraju na Trampovu kartu.

- Ta otvorena podrška ima kontinuitet. To traje već dugo. Sjetite se samo kako je Trampov zet Džared Kušner nedavno dobio multimilionski posao i zgradu Generalštaba. Ovde se jednostavno očekuje da Trampov politički naklonost se obezbjeđuje kroz ulaganja u njemu bliske ljude, njegovog sina i zeta, s obzirom na stepen Trampove narcisoidnosti, mogao bi da cijeni ako pobjedi na izborima za predsjednika SAD - kaže Jakšić, prenosi Kliks.ba.

Dakle, ako Tramp pobjedi, ocjenjuje Jakšić, ono što radi Vlada Srbije moglo bi da bude isplativa investicija.

- Međutim, ako se to ne dogodi i Kamala Haris pobjedi na izborima, ovako nešto bi moglo da nas skupo košta. U svakom slučaju, pametna diplomatija ne podrazumeva tako rizične poteze ako se ne zna rezultat - zaključuje Jakšić.

Kako navodi RSE, tema večere bila je "investicije i atraktivnost poslovnog okruženja regiona i Srbije iz perspektive investitora iz Sjedinjenih Američkih Država".

Donald Tramp mlađi je izvršni potpredsjednik Tramp organizacije. Ova kompanija je poslovni subjekt koji obuhvata stotine kompanija i partnerstava koja posjeduju ili upravljaju poslovnim zgradama, hotelima, stambenim kulama, golf klubovima, pravima na brendiranje, ugovorima o licenciranju i drugom imovinom širom svijeta.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
25. septembar 2024 08:35