Владимир Путин / - Владимир Путин
05/05/2021 u 17:57 h
Dan.Dan.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ердоан и Путин о набавци вакцине "спутњик В"

Разговарано је и о регионалним питањима, између осталог о Сирији те да у том погледу Русија и Турска имају важну улогу

Предсједник Републике Турске Реџеп Тајип Ердоган телефоном је разговарао с предсједником Русије Владимиром Путином, јавља Анадолија преноси Аваз.ба. У саопштењу Кремља наводи се како је разговарано и о борби против коронавируса и набавци руских вакцина "Спутњик В".

- Изражена је спремност на развијање сарадње како би се организовала испорука вакцина Спутњик В за овај мјесец. Поред тога, с турским компанијама ради се на заједничкој производњи вакцина - наводи се у саопштењу.

Речено је и како стране дијеле став да ће мјере против коронавируса допринијети побољшању епидемиолошке ситуације и поновном покретању односа на пољу туризма.

Разговарано је и о регионалним питањима, између осталог о Сирији те да у том погледу Русија и Турска имају важну улогу.

Том приликом разговарано је о координираном раду на потицању дијалога Сиријаца у оквирима Уставотворне комисије те бескомпромисној борби против остатака терористичких група у различитим дијеловима Сирије.

Предсједници двије земље разговарали су и о Либији. Изражен је заједнички став када је у питању давање подршке активностима Владе националног јединства Либије у јачању цјеловитости земље, а узимајући у обзир интересе регија и политичких снага у земљи.

Ердоан и Путин разговарали су и о питању Карабаха те раду Руско-турског центра за контролу имплементације примирја.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 22:53