Зграда ЕУ у Бриселу / - ФОТО: РТВ
11/06/2021 u 17:49 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Албанија и Сјеверна Македонија без одгађања у ЕУ

Почетак преговора Сјеверне Македоније са ЕУ је у децембру прошле године блокирала Бугарска, а годину раније то је урадила Француска

Сједињене Америчке Државе подржавају отварање преговора Сјеверне Македоније и Албаније са Европском унијом без одгађања, објавио је портпарол америчког Стејт Депармента Нед Прајс, преноси агенција Бета и балканс.аљазеера.нет

-Подржавамо отварање преговора за чланство Сјеверне Македоније и Албаније у ЕУ без одлагања- објавио је на званичном Твитер налогу. 

-Ангажујемо се на највишим нивоима владе да би демонстрирали нашу посвећеност тим аспирантима на европском путу- додао је.

Француски предсједник Емануел Макрон синоћ је пред радну вечеру са премијером Сјеверне Македоније Зораном Заевим у Паризу рекао како је вријеме да Скопље започне преговоре са ЕУ.

-Вријеме је да се конкретизује одлука коју смо донијели. Ту сам и да се пронађе рјешење са Бугарском-рекао је француски предсједник македонском премијеру.

Почетак преговора Сјеверне Македоније са ЕУ је у децембру прошле године блокирала Бугарска, а годину раније то је урадила Француска.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 23:48