Фотографија @ЛуигиWМоррис
30/08/2021 u 16:43 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Амбасада Палестине: Израел држи 68 посмртних остатака Палестинаца одбијајући да их уруче њиховим фамилијама

Некажњивост Израела, како тврде, мора да се оконча и морају бити уведене конкретне санкције како би се зауставило понашање које нарушава сва права, принципе и вриједности

На дан обиљежавања Међународног дана жртава прислиног нестанка, 30. августа,  желимо да вам скренемо пажњу на патње стотине палестинских породица које се и даље суочавају са непознатом судбином својих најближих, саопштено је из амбасаде Палестине.

- Више од 254 Палестинца жртве су прислиног нестанка који је починила израелска окупациона сила. Вјерује се да Израел посједује, како они то називају, ‘’гробље бројева’’ гдје крије тијела Палестинаца убијених од стране њихових снага. Осим тога, Израел држи 68 посмртних остатака Палестинаца одбијајући да их уруче њиховим фамилијама као дио колективне казне. Тужно питање несталих особа је глобална тема којом би се међународне институције и владе требале озбиљно бавити- наводе они.

Некажњивост Израела, како тврде, мора да се оконча и морају бити уведене конкретне санкције како би се зауставило понашање које нарушава сва права, принципе и вриједности.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 08:01