Ph / - PHOTO BY GUILLERMO FERLA ON UNSPLASH
03/11/2022 u 10:38 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Amerika pojačava istrage o NLO-ima

Ako je izvještaj iz 2021. označio promjenu u stavu prema onome što se službeno naziva neobjašnjivim vazdušnim fenomenima (UAP), rasprave su se od tada ubrzale

Dužnosnici američkih obavještajnih službi u ponedjeljak su Kongresu predali ažuriran izvještaj o viđenjima NLO-a, s čijih se dijelova, kako se očekuje, skine oznaka povjerljivosti i učini dostupnima na internetu kasnije ove sedmice, prenose Nnezavisne.

To je posljednja u nizu istraga američkih institucija koje su NLO-e dovele u mejnstrim.

Najnoviji dosije iz Kancelarije direktora Nacionalne obavještajne službe (ODNI) donosi najnovije informacije o izvještaju iz 2021. koje je istraživalo 144 neobjašnjiva viđenja između 2004. i 2021. godine od strane američkih vladinih izvora, uključujući radnike vojske.

Ako je izvještaj iz 2021. označio promjenu u stavu prema onome što se službeno naziva neobjašnjivim vazdušnim fenomenima (UAP), rasprave su se od tada ubrzale.

Ovosedmični izvještaj prvi je u nizu godišnjih dosjea obećanih u Nacrtu zakona o odbrani SAD-a za 2022. do 2026. godine. Na saslušanju u Kongresu u proljeće 2022. godine - prvom o UAP-u otkako su velike vladine istrage obustavljene 1969. - dužnosnici Pentagona rekli su da je broj incidenata koji se istražuju popeo se na više od 400, prenosi "France 24".

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. septembar 2024 21:00