/ - PATRIK GIBLIN
10/12/2022 u 15:22 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Amerikanac prevario preko 100 žena: Udovicama obećavao kule i gradove, pa im tražio pare

Giblin je ciljao na udovice, žene sa fizičkim invaliditetom i samohrane majke, uključujući najmanje jednu koja je nedavno izgubila dijete

Amerikanac Patrik Giblin služi kaznu zatvora zbog višedecenijske prevarantske karijere lažnim obećanjima praćenim zahtjevima za kratkoročne kredite koji nikada nisu vraćeni.

Kako pišu američki mediji, Giblin je za 20 godina iznudio 250.000 dolara od najmanje 100 žena.

On se udvarao ženama pričama o njegovoj cijenjenoj porodici, navoideći da je njegov otac sudija i da posjeduje imanje na plaži u Atlantik Sitiju u Nju Džerziju.

Ženama je takođe ispričao da je spreman da se skrasi i da ga više zanima unutrašnja ljepota žene nego njen spoljašnji izgled.

Obećavao im je da razdaljina neće biti problem jer ima pristup jeftinim letovima i da je čak spreman da se preseli kako bi unaprijedio njihovu romansu.

Međutim, savezni zvaničnici tvrde da su sve to bile laži kako bi prevario žene koje su tražile partnera preko sajtova za upoznavanje.

Pregled sporazuma o priznanju krivice i saveznih žalbi pokazuje da je Giblin prevario najmanje 100 žena tokom dvije decenije. Kratkoročni krediti koje je podizao nikad nisu vraćeni. 

- Ciljao je ranjive i obećavao da će okončati usamljenost žena koje su nedavno izašle iz dugih veza ili utješiti neku koja se nedavno suočila sa smrću voljene osobe -  piše u izvještaju tužilaštva u Nju Džerzi.

Giblin bi ubijedio ove žene da je voljan da se preseli u njihove gradove, ali da mu je za to potreban novac.

Uprkos osudi i vremenu provedenom u zatvoru, nastavio je da vara žene, a Tužilaštvo tvrde da se Giblin čak iz zatvora bavio prevarantskim poslom. 

Tako je savezni sudija prošle srijede osudio Giblina na 66 mjeseci zatvora zbog bjekstva iz saveznog pritvora i jednu tačku optužnice za prevaru žena preko servisa za upoznavanje.

Njegova šema prevare datira čak 20 godina unazad, kad je imao oko 30 godina.

Na aplikacijama za upoznavanje koristio je ime „Pat“ i predstavljao se kao harizmatičan muškarac, uz naglašavanje da mu kilogrami, visina i druge fizičke karakteristike nisu problem.

U žalbi se navodi da je napravio brojne naloge na svoje ime na sajtovima za upoznavanje u SAD i Kanadi.

Tužioci kažu da je slao poruke ženama na sajtovima, sa naglaskom da traži dugoročnu vezu sa „pravom, istinitom, pametnom ženom“.

Tokom dopisivanja tražio bi im brojeve telefona, a zatim bi im tražio novac. Imao je razne izgovore za finansijske hitne slučajeve, tipa da mu se pokvario automobil. 

Tužioci kažu da je Giblin ciljao na ugrožene žene, uključujući udovice, žene sa fizičkim invaliditetom i samohrane majke – uključujući i jednu koja je nedavno izgubila dijete.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
05. maj 2024 16:01