Ilustracija / - NAFIS-AL-SADNAN-UIKEO-UJ8UC-UNSPLASH
03/10/2024 u 13:08 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Avionu Rajanera se zapalio motor pred poletanje, putnici hitno evakuisani

Iz aviona kompanije Rajaner u četvrtak ujutro hitno su evakuisana 184 putnika.

Avion je trebalo da poleti iz Brindizija u Italiji za Torino, a evakuaciji je prethodio incident kada je iz jednog od motora iznenada buknuo plamen.

Evakuacija putnika je bila hitna, a kapetan je odlučio da upotrebi tobogane. U međuvremenu su intervenisali vatrogasci i ugasili plamen, prenose italijanski mediji.

Zašto je došlo do požara na motoru aviona još nije poznato, a Aerodrom Pulja je saopšto da je vatra buknula kada je letjelica bila na mjestu za poletanje.

Lokalni funkcioneri u italijanskoj oblasti Apulija, u kojoj se Brindizi nalazi, zatražili su saslušanje o bezbjednosni Rajanerovih letova, zbog učestalih nesreća, prenosi N1.rs.

- Na sreću, povrijeđenih nije bilo, ali ovo je druga nesreća u nekoliko dana u kojoj je učestvovala irska kompanija. Prije samo dva dana eksplodirale su gume aviona prilikom sletanja u Bergamo: niko nije povrijeđen, ali je aerodrom bio zatvoren satima - podsjetili su zvaničnici, a prenose lokalni mediji.

- Prošlog maja, let koji je napustio Bari i krenuo za London vratio se u apulijski grad zbog problema sa instrumentima; nekoliko dana kasnije u Luksemburg je zbog požara sletio let iz Bolonje za Brisel. A ovo su samo neke od mnogih, previše nesreća koje su zadesile Rajaner poslednjih meseci, u Italiji i Evropi - zaključuju.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
03. oktobar 2024 13:09