Džo Bajden / - FOTO: PRINTSKRIN
24/08/2024 u 08:56 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Bajden najavio novu vojnu pomoć SAD-a Ukrajini

Predsjednik Sjedinjenih Američkih Država (SAD) Džo Bajden razgovarao je u petak sa ukrajinskim kolegom Volodimirom Zelenskim i najavio novi paket američke vojne pomoći Ukrajini, saopštila je Bijela kuća.

U saopštenju Bijele kuće navodi se da je Bajden potvrdio Zelenskom nepokolebljivu podršku SAD-a narodu Ukrajine, u ratu s Rusijom.

- Rusija neće pobijediti u ovom sukobu. Nezavisni narod Ukrajine će pobijediti, a SAD, naši saveznici i partneri, nastaviće da stoje uz njih na svakom koraku - kazao je Bajden, prenosi Radio Slobodna Evropa.

Paket pomoći uključuje rakete za protivvazdušnu odbranu, opremu protiv bespilotnih letjelica, protivoklopne rakete i municiju, navodi se u saopštenju.

- Ponosan sam što ćemo objaviti novi paket vojne pomoći Ukrajini - naveo je Bajden u saopštenju, ne precizirajući vrijednost pomoći.

Zvaničnik SAD-a je rekao da će vrijednost pomoći iznosti 125 miliona dolara.

SAD su obezbijedile ključnu vojnu podrška Ukrajini, dajući više od 55 milijardi dolara u oružju, municiji i drugoj bezbjednosnoj pomoći otkako je Rusija počela invaziju u februaru 2022. godine.

Posljednja najava pomoći uslijedila je pošto su ukrajinske trupe pokrenule napad na rusku Kursku oblast u ofanzivi koja predstavlja prvi upad neke strane vojske na rusku teritoriju od Drugog svjetskog rata.

Aksios: Bajden zatražio od Netanijahua da povuče IDF iz dijela Filadelfijskog koridora

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
11. septembar 2024 08:48