Džo Bajden / - EPA
08/08/2024 u 07:21 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Bajden: Nisam siguran da će Tramp dozvoliti miran prenos vlasti ako izgubi

Predsjednik SAD Džozef Bajden izjavio je da nije siguran u miran prenos vlasti u SAD ako republikanski kandidat Donald Tramp izgubi predsjedničke izbore 5. novembra.

(VIDEO) Trampov slavljenički ples

- Ukoliko Tramp izgubi, uopšte nisam siguran u miran prenos vlasti. On misli ono što kaže. Ne shvatamo ga ozbiljno. On to misli. Sva ta priča o krvoproliću ako izgubimo- rekao je Bajden za Si-Bi-Es njuz.

Rojters navodi da je tokom kampanje u martu u Ohaju, Tramp upozorio na "krvoproliće" ako ne pobjedi na izborima.

On je to izjavio dok je govorio o potrebi da se zaštiti američka autoindustrija od strane konkurencije a kasnije je, objasnio da je upotrebio riječ "krvoproliće" misleći na zaštitu nacionalne autoindustrije, prenosi Kosovoonline.

Tramp je tvrdio da je pokraden na predsjedničkim izborima 2020. godine i protiv njega su podignute krivične optužnice u Vašingtonu i Džordžiji zbog pokušaja nezakonitog poništavanja rezultata.

Bajden je povukao svoju kandidaturu prošlog mjeseca nakon što su ga njegove demokratske kolege pozvale da se povuče zbog lošeg nastupa na debati protiv Trampa, koji je pokrenuo pitanja, između ostalih, o Bajdenovom zdravlju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
15. septembar 2024 13:12