Џо Бајден / - ЕПА
15/06/2021 u 07:12 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Баjден обећао да ће Путину рећи гдје jе „црвена линиjа“

Путин мора да схвати да би била трагедиjа ако би умро опозиционар Алексеj Наваљни коjи jе у затвору у Русиjи, упозорио jе Баjден


Амерички предсједник Џозеф Баjден обећао jе у Бриселу да ће руском колеги Владимиру Путину рећи гдје jе "црвена линиjа", jавила jе агенциjа Франс прес.

- Не тражимо сукоб са Русиjом, али одговорићемо ако Русиjа настави своjе активности - рекао jе Баjден новинарима после самита лидера НАТО.

Баjден коjи ће се у четвртак у Женеви састати с Путином, описао га jе као интелигентног, тврдог и „достоjног противника“.

- Међутим, он (Путин) мора да схвати да би била трагедиjа ако би умро опозиционар Алексеj Наваљни коjи jе у затвору у Русиjи - упозорио jе Баjден.

Амерички предсједник jе осудио „агресивно понашање“ Русиjе и инсистирао на подршци териториjалном интегритету и суверенитету Украjине. Русиjа jе 2014. припоjила украjинско полуострво Крим и подржава проруске побуњенике на истоку Украjине, подсјетио jе Франс прес.

Како jе пренијела агенциjа АП, Баjден jе изразио наду да ће руски предсједник показати интересованjе за „промјену перцепциjе коjу свијет има о њему“.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 20:05