Ураган Ида / - PRINTSKRIN: YT/TEXAS STORM CHASERS
30/08/2021 u 08:14 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Бајден прогласио катастрофу након удара урагана Ида на Луизијану

Ураган Ида, који је у недељу стигао до обале Луизиане као ураган категорије 4, уз вјетрове од око 240 километара на сат, провале облака и високе таласе који су потопили велик део обале, у међувремену је ослабио на категорију 1

Амерички председник Џо Бајден прогласио је катастрофу у држави Луизијани и наредио да се подручјима погођеним ураганом Ида пружи савезна помоћ, саопштила је Бијела кућа.

„Помоћ може укључивати средства за привремени смјештај и обнову домова, зајмове с ниским каматама за покривање губитка неосигуране имовине, као и друге програме помоћи како би се појединци и власници предузећа опоравили од катастрофе“, наводи се у саопштењу.

Ураган Ида, који је у недељу стигао до обале Луизиане као ураган категорије 4, уз вјетрове од око 240 километара на сат, провале облака и високе таласе који су потопили велик део обале, у међувремену је ослабио на категорију 1 по Сафир-Симпсоновој скали.

Ида је само за три дана, откако се појавила у Карипском мору као тропска олуја, ојачала до урагана категорије 4, уз вјетрове од 240 километара на сат, известио је Национални центар за урагане (НХЦ). За неколико сати ураган је стигао до Њу Орлеанса као олуја категорије 3, уз нешто слабије вјетрове, али уз таласе више од предвиђених 1,83 метра на неким дијеловима обале.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
ТАГОВИ
САДУРАГАН
19. maj 2024 09:22