Џо Бајден / - Инстаграм
12/03/2022 u 07:36 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Бајден тражи да се Русија избаци из Интерпола

У писму које је цитирао ТВ канал наводи се да би Бајденова администрација требало да позове на суспензију чланства Русије у Интерполу

Америчка комисија за европску безбједност и сарадњу позвала је администрацију Џоа Бајдена да се заложи за избацивање Русије из Интерпола, преноси CNN , позивајући се на писмо упућено државном секретару Ентонију Блинкену и државном тужиоцу Мерику Гарланду.

Америчка комисија за европску безбједност и сарадњу је агенција коју је створио амерички Конгрес и која укључује већи број чланова Представничког дома и Сената.

У писму које је цитирао ТВ канал наводи се да би Бајденова администрација требало да позове на суспензију чланства Русије у Интерполу.

Интерпол је у четвртак саопштио да ће, усред позива да се Русија избаци из организације, промијенити процедуру прихватања захтјева од ње, али ће оставити отворене канале комуникације. Сарадња са Русијом ће се наставити, али сада земља неће моћи да шаље захтјеве директно земљама чланицама, већ мора то да ради преко генералног секретаријата да би провјерила да ли се поштује правила Интерпола.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 09:35