/ - дрога илустрација УП
06/11/2021 u 13:03 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Балкански картел дјелује у Перуу: Главни посао продаја кокаина

Проширење територије на којој се гаји лист коке у земљи порастао је за 7.000 хектара у односу на прошлу годину, достигавши 61.000 у цијелој земљи

Перуански медији преносе да су чланови балканског картела откривени у тој земљи, и да су балканске криминалне организације умијешане у међународну трговину кокаином. Како је саопштио генерал полиције Раул дел Кастиљо, производња дроге у тој земљи биљежи рекордне цифре.

- Проширење територије на којој се гаји лист коке у земљи порастао је за 7.000 хектара у односу на прошлу годину, достигавши 61.000 у цијелој земљи- навели су перуански званичници за портал "libertaddigital.com", преноси РТЦГ.

Како преноси тај медиј, приноси ће наставити да расту, јер је нови министар унутрашњих послова Луис Баранкуела већ обавијестио америчку агенцију ДЕА да су операције откривања плантажа коке у Враему, изузетно сиромашном подручју ове земље, обустављене до даљњег.

- Потенцијална производња чистог кокаина на тих 61.000 хектара може да достигне 650 тона, што Перу чини другом земљом са највећим капацитетом за производњу ове дроге, а према извештају из америчког Стејт департмента из марта ове године, само ГА Колумбија има више (936 тона коке), Годишње се открије само десет одсто свих дрога произведених у земљи, а остатак иде у Европу- навео је перуански портал.

Како се тврди, товари кокаина путују лаким авионима и морским контејнерима најчешће из Боливије, а затим одлатле у Аргентину, Бразил или Уругвај. Потом у Африку и на крају у Европу.

- Што се тиче картела који дјелују у Перуу, лоцирани су чланови картела Синалоа и Халиско Нуева Генерасион. Откривене су и италијанска мафија Ндрангета и Камора, уз балкански картел- навео је перуански портал.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
01. maj 2024 18:28